Om mig

Den lätt vansinniga mannen bakom aliaset Linus är som du nog kan gissa en man som heter Linus i förnamn. Jag kommer från början från ett någorlunda litet samhälle i Skåne som heter Simrishamn, och hamnade på nått vis här uppe i Luleå. 150 mil rakt norrut och jag har inte ångrat det en sekund. Luleå är en precis lagom stor stad för mig som jag trivs i som fisken i vatten. Eller som isbjörnen i norrland…

Fritiden består av i grunden tre saker: Datorer, Inredning/Bygg och Matlagning/Baka. Inredning/Bygg har jag från min pappa, Matlagning/Baka kommer från min mamma och Datorer har jag kommit på helt själv. På alla tre sakerna hittar jag på det mesta själv. Gillar att testa olika saker helt enkelt, vilket i de flesta fall blir väldigt bra. Dock finns det ju alltid undantagen.

Har sedan augusti 2009 en Civilingenjörsexamen i Kemiteknik med inriktning mot Mineral och Metallurgi, vilket bara tog 10 år att slutföra. Det blev några omtentor på vägen, men främst är det andra (ofta skolrelaterade) aktiviteter som jag har hittat på.

Det blev ett år som systemutvecklare på skolans IT-avdelning, och utvecklade program finns fortfarande lite här och var på skolan. Sen blev det även ett år som Restaurangchef (populärt kallad Kapten) på Kårhusrestaurangen (som nu heter STUK). Utöver dessa två så var det ett antal små saker som första terminen på systemvetar programmet, 6 månaders industripraktik och det väldigt roliga året som Research Trainee som även inkluderade mitt examensarbete. En länge lista är svår att sätta samman då det är väldigt mycket som jag har gjort och upplevt, dock så ångrar jag inte en endaste sak jag har gjort.

För närvarande så jobbar jag som metallurg/produktionsingenjör för Processkonsult åt ÅF-Pöyry