Black friday

Två inköp blev det under den hysteri som är “Black Friday”. Eltandborsten som nu är på väg till mig och imorgon så packas ett antal kalsonger från Frank Dandy ner i ett paket och läggs på posten.

Nog för att köpen var bra rabatterade och jag ändå hade tänkt köpa dessa saker, så har jag faktiskt grävt lite mer i bakgrunden till detta event som försöker exporteras från USA till Europa. Till viss del så hugger de stora kedjorna, men samtidigt så är det många som vägrar. Naturkompaniet var ett av de företagen, vilket känns uppfriskande.

Jag har alltid trott att det kom från när handlarna påbörjade en lönsam period och gick från en kanske sämre höst med förluster (röd färg) till att göra vinst (svart färg). Men jag har haft fel. Detta är en senare tolkning.

Det kommer från början från en polis som beskrev starten på julhandeln när det blev en kraftig ökning av fot och biltrafik i Philadelphia efter den amerikanska traditionen med Thanksgiving då julklapparna skulle inhandlas.

Istället för att shoppa loss på saker som inte behövs så blev det att lära sig något nytt. Inte fy skam.