Bekymmersfri pendling

Efter att ha pendlat med bil till jobbet i så pass många år (och flyg innan dess), är jag nu tillbaka på den miljövänliga sidan av pendling. Buss eller samåkning med frugan.

Efter några dagar med missade bussar och att rent allmänt se förvirrad ut vid busshållplatserna så börjar jag få grepp om hur bussarna går. Det som är bra att de går ofta. Var 5:e minut kan jag mer eller mindre ta mig mellan Falun och Borlänge. Så det gäller bara att hitta den buss som passar bäst med den som för mig från knutpunkten och hem.

Med väntetid så tar det bara 40 minuter totalt. Och denna tid kan jag mer eller mindre bara sitta och slappna av. Ingen stress i köer eller med parkeringar. 

Kom snabbt in i hur bekvämt det faktiskt var i Luleå med bussen till och från stan. Så det känns som ett vinnande koncept. Plus att det är billigare än att köra bil.