I’m the boss

För första sommaren på 5 år så är jag formellt chef sedan i måndags, och kommer att vara det till jag går på semester.

Tidigare så har jag fått äran att ha ansvaret på somrarna när vi pusslar med semestrar dock utan befogenheter för detta, så inför denna sommar begärde jag ett formellt tilldelande av ansvar. Och det fick jag. Så jag är formellt tillförordnad chef. Och nu har jag mängder med MAKT! Lovar dyrt och heligt att inte missbruka denna…. (he he he…).

Jag vägde fram och tillbaka om jag det var nödvändigt, men det var två tunga skäl som vägde över till att det skulle till ett förordnande. Dels det formella. Har jag ansvaret skall jag även ha befogenheterna som följer med det och att det skall inte finnas något tvivel om vad som gäller. Det andra var dokumenterad erfarenhet av att ha haft en chefsposition, även om den är tillfällig. Något man kan skriva på CV’t helt enkelt.

Min största insats hoppas jag dock blir den APT som jag skall hålla i och målet är att göra det till något mer än att sitta i ett konferensrum i en timme. Skall försöka få in lunch, lite team building så. Som jag och tydligen fler på avdelningen har saknat.

2 comments

  • M.P. on June 20, 2018 at 13:22

  Helt rätt, gör man ändå jobbet så ska man ha det formellt på papper med. Sen ser det ju som sagt inte fel ut i ett CV.

   • Linus on June 22, 2018 at 10:43
    Author

   Precis. Man har väl blivit lite smartare med tiden och slutat ställa upp bara för att vara snäll utan att få något formellt i gengäld från arbetsgivaren.

Comments have been disabled.