Dags att skriva här igen

Denna gång var uppehållet inte frivilligt eller på något sätt att jag glömt bort bloggen. Inga nya inlägg har gjorts för jag har haft en liten hemlighet. En hemlighet som jag varit väldigt nära att avslöja här. Faktum är att detta är det tredje inlägget jag påbörjar att skriva om den. Skillnaden är att de andra två behövde jag radera för allt var inte helt klart.

Så vad är hemligheten då?

Jo, jag skall byta jobb. Dock inte stad denna gång. Från och med 3:e september börjar jag jobba som konsult åt ÅF. ÅF är ett stort konsultföretag med närmare 12.000 anställda världen över. Den lilla sektionen jag kommer att jobba åt sysslar med processutveckling och miljöfrågor. Ett väldigt brett område men samtidigt en stor utmaning och en chans att lära mig något nytt.

Mitt “hemmakontor” kommer att vara i Borlänge, men jag kommer att tillbringa 1-2 dagar i veckan (i snitt) i Solna i Stockholm på ÅF’s huvudkontor. Så det blir lite pendlande med tåg. Och till Borlänge så blir det buss. Inget mer bilkörande för min del. Ingen regelbunden sådan i alla fall. Ibland lär det bli att man tar bilen, men det blir inget måste som idag. Man kan bara sitta och slappna av så sköter någon annan transportbiten.

Fast det var en lång intervju för att få jobbet. Först en 2,5 timmes intervju i Borlänge, följt av en 2 timmars intervju i Gävle. Och som grädde på moset blev det en 1,5 timmes intervju i Solna. Fast det gick snabbt ändå.

Det blev mer eller mindre klart redan förra veckan, men det var först idag som jag sade upp mig. Så nu har jag 8 veckor med jobb kvar som anställd på Boliden sedan går jag på semester. Lite vemodigt är det allt att lämna, men förhoppningsvis kan jag göra många återbesök under åren som kommer.