Första träningen avklarad

Då har man gjort sitt första pass på gymmet för att känna av hur kroppen reagerar på att jobba lite fysiskt. Något som det inte blivit av på exakt en månad.

Redan på väg till gymmet var jag mentalt trött efter många och långa möten idag, men jag hade bestämt mig. Jag måste testa och se hur kroppen beter sig när jag utsätter den för belastning. Som tur är behövs inte den mentala biten så mycket när man väl är på gymmet.

Hur gick det då? Tja. Okej, skulle jag säga. Gå på gåband i relativt hög hastighet med uppförslutning funkade bra. Springa, inte alls. 400 m kom jag innan det började strama oroväckande mycket i magmusklerna. Det kanske var naturligt, det kanske var dåligt. Då jag inte visste så blev det stopp för säkerhets skull. Resten av passet med styrka klarades av, även om det var med lättare vikter än vad jag normalt använder. Fördelen med vikterna är att det fokuserar på enskilda muskler, så det går inte att kompensera med andra jämfört med hur man rör sig normalt.

Sista övningen på detta pass är plankan, som jag av naturliga skäl hoppade över. Men jag har en övning som är något mildare som jag körde och då kände jag samma strama känsla som på löpbandet. Dock var känslan nu att det var bra att låta dem arbeta. Så på onsdag när det är dags för nästa försök, så skall jag pressa mig lite längre på löpbandet.