Apple ut, Microsoft in

Då har jag tagit steget bort från den dator som varit min kompanjon i snart 8 år. Känns väldigt tråkigt att behöva ta detta steg då den fortfarande fungerar felfritt. Bortsett från att den inte orkar ladda batterierna om den inte är i viloläge. Det blir att hålla liv i den några månader till för att se till så allt är flyttat innan jag plockar ut hårddisken som skall till routern. Minnena likaså.

Ersättaren är jag dock nöjd med än så länge. Den kom i torsdags och jag fick kämpa lite mer än 24 timmar med att installera alla uppdateringar som behövdes. Efter det så följde “de vanliga” programmen. Köpte till både tangentbord (som kommer att ta ett tag att vänja sig vid) och pennan (som jag inte vet vad jag skall använda den till).

Eftersom det är helt vanliga Windows 10, så är det bara att köra på med det man kan. Inga krusiduller med appar eller liknande. Men den har ett “surfplatta läge” som gör det enklare när man skall sitta med bara plattan och leka. Eller titta på YouTube. Som dock sker via webbläsaren. Så det är lite annorlunda att använda den som en surfplatta, men man kan nog vänja sig vid även det.