Många nya upplevelser

När jag väl skall uppleva något nytt så gör jag det ordentligt. Denna gång var det kanske inte så frivilligt vad jag skulle uppleva: en sjukhusvistelse med operation. Gallstenar ställde till det för mig så pass att det blev ett akut fall.

Och snabbt gick det. Från när jag åkte in den 6:e tills jag var tillbaka hemma den 9:e fick jag uppleva att få dropp, magnetröntgad, bli sövd och opererad, uppvak med syrgas, bli hjälpt till toaletten och sist men inte minst en upplevelse som är lite speciell. Stucken i armarna alla fall 30 gånger (om inte fler) för blodprov. Och just den sista upplevelsen började jag trycka synd som de sjuksköterskor som försökte och försökte men inte fick ut något blod ur mig. Totalt sett skulle 5 gånger ha räckt, men då är jag ju svårstucken. Tur att jag inte rädd för nålar.

Roligast var dock när pulsen skulle tas. Jag har låg puls rent generellt, typ runt 50 slag per minut. Men när de står och tittar på sina instrument och väntar på att det skall stiga men inte gör det så fick samtliga ett väldigt osäkert ansiktsuttryck. Osäkra på om instrumentet visar fel, direkt följt av frågan: “Stämmer detta?” Jupp, det gjorde det. Varje gång.

Återhämtningen sker nu hemma och kommer att ta lite tid. Så som det känns nu behöver jag minst två veckor för att komma stabilt på banan igen. Sömnbrist och muskelsmärtor är just nu min vardag. Både smärtor i magmusklerna och de muskler i ryggen som kompenserar. Tur att det finns panodil och alvedon…