Operation rädda filer

Nu ger jag upp. Tyvärr. Efter ett antal räddningsförsök och en hel del kostnader så har jag fått acceptera att min bärbara är på väg att dö. Efter snart 8 år i trogen tjänst, vilket inte är dåligt i sig. Problemet är att den inte laddar upp batteriet bra, och därmed laddar ur sig även om man har den kopplad till ett vägguttag. Lite osäkert helt enkelt.

Dock är jag lite mer förberedd nu jämfört med förra gången min bärbara dator slutade ladda batterierna. Mycket har blivit flyttat till OneDrive redan, men det var några saker kvar. Absolut prioritet låg på mina foton som sträcker sig 12-13 år tillbaka i tiden. Det blev ingen snygg flytt som jag hade tänkt, utan mer än “gör det nu, fixa det sen” typ av flytt.

Nya kommer att bli en Surface Pro från Microsoft, dock utan mobil data. Vid närmare eftertanke känns det lite som overkill när jag oftast har tillgång till trådlöst nätverk. Och när jag inte har det så har jag ju min mobil som jag kan använda. Så det blir några kronor billigare. Ännu bättre blir det då jag kan “missbruka” studentrabatt via barnen. Dock är den inte beställd ännu. Vill gå och känna på den nya versionen lite mer så jag är 100% säker på att jag gör rätt. Det finns ju andra bra alternativ som jag faktiskt funderar på.