Inget åkande

Det blev inget åkande förra helgen. Tövädret ställde till det så det blev en decimeter vatten ovanpå isen. Inte det bästa vädret att vara ute och åka. Det har börjat frysa på igen, men det kommer att ta tid för det att bli bra igen.

Men det blev lite hemmajobb istället. En dator behövde få lite omvårdnad och en ny hårddisk och installeras. Inte min denna gång dock. Den har redan fått nog med omvårdnad för tillfället. Plus att jag har läst om ett stort antal projekt med minidatorn Pi som jag skulle vilja prova på.

I lördags köpte jag nämligen min tredje minidator. För det är ju sådant man behöver. Denna har dock ingen direkt uppgift att göra för tillfället, utan ger mig möjlighet att leka lite med den för en gångs skull. Vet inte riktigt vad jag skall göra just för tillfället, men något kommer jag säkert på. Troligen kommer det bli starten på vår Magic Mirror. Skall lägga till ett antal funktioner till “standardprojeket” som att den aktiveras med en infraröd sensor och att den skall ha inbyggda lampor som styrs via samma trådlösa system som jag har för lampan i hallen.