Plan för ny “dator”

Fick skrämselhicka igår när min bärbara bara lade av. Ingen varning eller något så stängde den bara av sig med ett knäpp som normalt sett inte brukar vara ett bra ljud. Jag säger normalt för jag fick igång datorn igen men med mycket besvär och ångest.

Ingen bra nyårspresent direkt…

Skrämseln kom från att jag ännu inte migrerat alla mina “viktiga” filer till OneDrive som är planen och jag därmed kan komma åt oavsett var jag är. Jag har min backup på macen men den fungerar ju bara så länge jag har en mac att läsa den ifrån. Bilder, foton, CV, mm. Ja, några minuter där var jag rädd att jag hade förlorat allt.

Men jag fick som sagt igång den igen och min enda misstanke är att batteriet nu sjunger på sista versen efter snart 8 års användande. Dels att det inte laddas så väldigt bra eller håller laddningen när det väl fullt. Inte helt oväntat. Och jag hoppas till gudarna att det räcker med att byta ut det. Ersättningsbatterier finns och ett är redan beställt. Bara 650 kr och jag får göra jobbet själv. Något som faktiskt går på min modell av Mac. Det blir värre med senare modeller.

Om det inte fungerar och blir bättre så måste jag börja tänka på ersättare till den bärbara och för närvarande så lutar jag åt Surface Pro. Dock vill jag inte köpa en nu utan väntar på att versionen med ett SIM kort blir allmänt tillgänglig, då den bara finns för företag i USA just nu. Så det blir lite av en större platta, men fortfarande en fullfjädrad dator. Det bästa av båda världar. Som jag ser det nu finns det ingen direkt vinst i att fortsätta med Mac. Windows 10 som nu har inbyggd ssh klarar det jag vill göra med en dator. Och jag kan göra mer med den än med macen. Om nu inte det nya batteriet gör att den håller i ytterligare 7-8 år.