Ludd strular till det

Åter igen är det flytt av datorkablar, elkablar och gud vet vad som gjorde att bloggen försvann från nätet. Och jag vet inte varför men det är alltid min server som inte kommer upp. Eller att nätverkskabeln sätts i fel uttag. Eller något annat som drabbar just mig. Alltid något som strular.

Då jag tycker om min lilla blogg så kommer jag inom en relativt snar framtid att flytta den från servern på ludd till en liten Pi dator jag har här hemma. Det blir fortfarande samma address mm, men då får jag kontroll på hårdvaran igen på ett sätt som jag definitivt inte har nu.

Det tråkiga är att jag för inte mindre än 3 år sedan investerade i en dator jag kunde sätta på ludd och skulle klara av att leva i minst 10 år. Sedan fick det räcka. Intresset har redan börjat sjunka just för den delen men bloggen var ju en bra sak som jag ville behålla.

Nu är det enkelhet jag vill ha. Och med OneNote så försvann behovet av min Wiki där jag skrev ner saker som var bra att behålla. Och med ett abonnemang på office så har jag backup utrymme online så det räcker och blir över via OneDrive. Det enda som är kvar är just bloggen som jag gärna vill behålla och fortsätta med.