Back to basics

En av de första sakerna som min PT sade till mig för nu över 3 år sedan var att jag behövde äta mer för att orka med min träning. Ordentlig lagad mat på kvällarna och mer protein på mellis (kvarg, vad annars). Och jag försökte. Men det kändes mest konstigt att äta hela tiden. Speciellt när jag inte ens var hungrig. Vikten gick inte helt oväntat rakt uppåt. Oavsett hur mycket jag tränade.

Mellis försvann relativt snabbt, men jag höll i lagad mat på kvällarna. Tills nu. För vikten har mer eller mindre legat stilla mer än ett år. Vilket är lite frustrerande när man kämpar men inget händer och bara man råkar äta lite för mycket taco’s så måste jag hålla igen i två veckor.

Något som dock funkade var hur jag åt tidigare, så det är back to basics som gäller. Gröt till frukost, en lite större matlåda, två äpplen under dagen och tre mackor på kvällen på vardagarna. Helgen är det sedan fritt att äta vad jag vill och hur mycket jag vill. Inte för att det brukar bli så mycket, då man vänjer sig vid att äta mindre. Det blir min helt egna variant av 5:2.

Nu gäller det bara att komma igång. En vecka avklarad än så länge.