Ett blont ögonblick

En tumregel som jag följer är när vinterdäcken åker på så byter jag även vindrutetorkarna på bilen. Inget superspeciellt men gör att jag faktiskt kommer ihåg att göra det. Original till volvon är inte gratis direkt om man får uttrycka det så, vilket i sin tur gjorde att jag ville testa Biltema’s variant som är betydligt billigare.

Visst man får vad man betalar för, men vissa saker kan ju faktiskt vara bra nog.

Då sambon skulle ner till stockholm en sväng, så gjorde jag slag i saken och gjorde bytet till de nya kvällen innan. Så bilen är så säker som det går. Gick lika smidigt som det brukar. Dock när sambon kommer hem så klagar hon på ränder och att det var svårt att se ut. Någon jag själv märker på morgonen dagen efter. Totalt värdelösa är min tanke. Värdelösa och livsfarliga!

Så på vägen hem. In på Volvo för original som jag vet fungerar. Ut för att byta till de nyinköpta torkarbladen. Då ser jag en liten plastbit som sticker ut på sidan av torkarna. Första tanken är naturligtvis att de har redan börjat gå sönder. Efter mindre än 48 timmar. Petar lite mer på det och det är nu jag inser mitt blonda ögonblick.

På torkarbladen sitter det ett skydd i hårdplast. Som skall tas av efter montering, vilket jag då inte gjort på någon. Tar av dem och testar torkarna. Naturligtvis så fungerar de perfekt.

Där står jag. Utanför Volvo. Med nyinköpta original torkarblad och känner mig väldigt dum. Så pass dum att jag inte går tillbaka in och lämnar tillbaka dem, för det har inte gått mer än 3 minuter sedan jag lämnade butiken.

I andra goda nyheter: Jag har varit förutseende nog att köpa nya torkarblad till nästa års byte. Preparation is key.

1 comment

    • M.P. on November 20, 2017 at 07:41

    Nu gäller det bara att du kommer ihåg till nästa år att du verkligen har torkarblad sedan innan och inte köper ett nytt par. 🙂

Comments have been disabled.