Projekt golvlister startat

Som med alla renoveringar och fixande, vad är det som är kvar till absolut sist? Jo, golvlister och dörrfoder.

Dörrfoder är fixat sedan förra helgen och denna helg har spenderats på golvlister. De två “större” rummen på ovanvåningen är nu klara och kvar är det mindre rummet och hallen. Med lite tur och lugn och ro så kommer de att bli klara idag. Eller så klara som de kan bli. Vi håller fortfarande på med lite målning och tapetsering i vissa hörn.

Att ha rätt verktyg när man sågar och håller på att sätta golvlister gör jobbet ungefär tusen gånger enklare. Ungefär… Investeringen i en bra kapsåg med geringsmöjligheter och en kapbänk har lätt betalat för sig. Dock skulle jag ha satsat på en modell större, för att få lite mer frihet i hur man kapar. Inte för att den jag har är dålig. Man måste bara tänka ett extra varv när man sågar.

Skall bli skönt när golvlisterna är på plats. Det är och har varit ett spöke som förföljt mig i nu över ett år.