Två steg fram, ett steg bakåt

Renoveringen är inne i den där fasen då man planerar att göra mycket men små problem och saker man inte riktigt tänkte på ställer till det för en. Planen för helgen var att få den nya garderoben på plats, såga och montera alla dörrfoder samt sätta större delen av de golvlister som skall på plats på ovanvåningen.

Hur långt kom vi?

Ja, halvvägs i alla fall. Garderoben är på plats efter mycket, mycket krångel. Det blev väldigt bra men tog också större delen av förmiddagen att fixa. Sedan följde dörrfoder som åkte upp förvånansvärt enkelt och utan några större problem. Har ju gjort detta några gånger och min dyckertpistol gör monteringen snabb och enkel. Men sedan tog det stopp. Redan på första golvlisten.

Det gick att såga till den relativt bra, men min plan att det bara var att skruva dem rakt i väggreglarna fallerade spektakulärt. Träffade bara gips och mer gips. Och utan skuv och plugg anpassat för detta fick jag se mig besegrad i just detta moment.

Men som som sagt. Totalt är det ändå ett steg framåt. Garderoben är monterad och passar väldigt bra. Samtliga dörrfoder utom en kant som måste sågas/klyvas är på plats. Och nu vet jag vad som skall göras nästa helg…