Sen renoveringssäsong

Lite trögstartat i somras och nu är det ju faktiskt början av hösten, men årets omgång av renoveringar är igång. Inte så mycket nytt som skall fixas upp utan det är framförallt det som nästan blev klart förra året som skall slutföras. Övre hallen och trappen är det som står i fokus.

Och golvlister.

Alltid dessa golvlister.

Det viktigaste var dock att bygga in ventilationen på övre våningen så det blir lite mer ljudisolerat ner till vårt sovrum. Aldrig kul med hål mellan rummen när man försöker sova. Den delen är nu inbyggd, men kvar är att tapetsera och måla den lilla lådan som blev byggt.

Det största problemet, om man vill säga så, var att vi hade lagt ett laminatgolv innan. Som det sedan borrats igenom för ventilationen. Och att bygga upp en liten ny vägg utan att bygga rakt på det lagda golvet var lite klurigt, om man vill kunna byta ut det i framtiden. Men till vår räddning kom ett multiverktyg från Jula. Faktiskt ett litet roligt verktyg att jobba med. Har redan hittat flera till ställen som man kan använda det på, så ett relativt bra inköp. Får bara hoppas att den håller sig länge.