Friskt luft på gång

Efter en hel del funderande och tänkande så beslutade vi att köpa en luftvärmeväxlare till huset. Och nästa vecka så sätter de igång och installerar detta.

Visst, det kostar en bra slant men fördelarna som vi ser det är stora. Det främsta är att vi då går från ett hus som har självdragsventilation till mekanisk ventilation. Både för luften ut och in. Självdragsventilation har i flera studier visat sig vara värdelös och det faktum att vårt hus en gång i tiden mätte upp en radonhalt över gränsvärdet gör att vi ville göra något.

Sedan har vi ju två barn med astma som skulle dra nytta av att luften in filtreras från pollen. Tillsammans med ett bättre inomhusklimat där luften aktivt byts ut, slippa PAX fläktarna i badrummen och att värmen i luften tas tillvara så det borde teoretiskt minska våra uppvärmningskostnader.

Fast innan det kan ske så skall jag ge mig på att bygga ett golv för första gången i mitt liv. Inte lägga ett golv, utan bytta ett där det tidigare inte finns något. Aggregatet som vi köpt behöver ett golv att stå på och detta missade jag helt och hållet. Trodde det monterades på väggen. Så på kort varsel drar renoveringssäsongen igång igen.