Dålig bank… fy på dig.

En liten följetong sedan sommaren 2015 har varit mitt första sparande med fonder sedan jag fick det som mina föräldrar hade sparat. Jag tänkte “doppa tårna” lite igen och prova på om det kunde ge något. Testa om det var något jag ville fortsätta med. Kanske även köpa lite aktier för skojs skull (en eller två), då varianten med ISK nyligen gjorde det mycket enklare.

Vid denna tidpunkten så var jag kund hos SEB, som i och för sig var helt okej. De var ändå relativt dyra i jämförelse med andra banker. Men de passade mig väldigt bra när jag jobbade i Norge och jag fick en bra ränta på mitt bolån i Luleå, men sedan dess var jag mer kvar hos dem av bekvämlighet. Så det blev hos SEB jag skapade mitt första ISK och hoppade i det hav med fonder som finns att välja på. Det var då.

Nu snart två år senare är jag fortfarande back 300 kr på mitt sparande. Det har varit betydligt mer. Ibland har det gått lite upp, fast mest ner. Jämfört med mina andra sparande på ett sparkonto med ränta och min andra ISK på min nuvarande bank har dessa bara gått plus sedan jag startade.

Så fy på dig SEB. Dålig bank (som nu är den dyraste banken i Sverige för privatkunder). Gå och sätt dig i hörnet och skäms.

Det kommer väl ta till sommaren innan jag ligger på plus/minus noll. Och då blir det försäljning direkt. Så jag avslutar allt jag har kvar hos er.