Äntligen hemma

Hemresan var en rejäl pärs. Först en ytterst ohjälpsam och överstressad säkerhetskontroll där de talade åt en (istället för till/med en) och rent allmänt skrek ut ordrar för att sedan vara frustrerade för att man inte gick igenom metalldetektorn snabbt nog. Har varit på ett antal flygplatser och ett antal säkerhetskontroller, men just säkerhetskontrollen i Dublin måste vara bland de sämsta i världen. Jag tänker bara på de stackare som inte kan engelska så bra. För allt som det stod på en skylt att de inte accepterade som beteende hos passagerarna portionerade de själva ut i stora mått.

Sedan blev flyget försenat och vi lyfte för 40 minuter efter utsatt tid. Vilket i sig inte är ett massivt bekymmer. Bara den lilla detaljen att jag endast hade 65 minuter från när planet var planerat att landa tills att mitt tåg gick. Så det var stress hela vägen hem. Nu hade vi tur med vindarna så vi tog igen lite av den tiden och bagaget kom relativt snabbt. Att jämföra med Irland där det tog lite mer än 45 minuter.

En lätt jogg på Arlanda så var jag på plats 10 minuter innan tåget gick, så man klarade sig hem i tid. Tur att nästa resa om två veckor är inrikes.