Jag är en jätte

Det är ju statistiskt säkerställt att medellängden bland män är på Irland är runt 4 cm kortare än i Sverige. Något mindre för kvinnor (3,5 cm). Dock är det ju medellängden för hela befolkningen och ibland när jag har knatat omkring så är jag den längsta personen i området/butiken. Vilket känns väldigt konstigt. Att plötsligt kunna se över huvudena på alla och ha den överblicken trots att det är fullt med folk. Kommer nog aldrig att vänja mig vid detta.

Imorgon börjar utbildningen som jag åkte hit för. Det är 3,5 dagar med beräkningar, formler och instruktioner som skall stoppas in i skallen och som sedan skall tillämpas på modellen som gäller för Garpenberg. Man arbetar på den modellen som gäller lokalt, så för mig innebär detta att jag förutom att jag skall lära mig programmet även skall lära mig Tara’s vattenbalans. Med all den data och den terminologin som detta innebär.

Dock så har jag börjat längta hem. Hotell är roligt med färdig frukost och någon som magiskt bäddar och byter handdukar men bara till en gräns. Och den gränsen är nådd. Jag saknar soffan, sängen och att kunna äta något som jag själv tillagat. Men det är bara att hålla ut i 4 dagar till sedan kan jag börja ladda för hemresan.