Lat söndag

Har gjort absolut inget idag. Och det är så skönt. Liggandes i sängen på hotellrummet med Netflix igång och bara plöja avsnitt av Star Trek: The Next Generation utan något som hejdar en.

Visst, jag var ute och gick närmare 3,5 km innan frukost för att fånga lite pokémon’s och fotografera lite men sedan dess har jag hållit mig på dessa få kvadratmeter som för tillfället är mina.

Gjorde även en reflektion när jag var ute och gick. Navan är en relativt sliten stad. Faktum är att det mesta som har 20-30 år på nacken eller mer är väldigt slitet och verkar inte underhållas alls. Elkablar som hänger fritt, färgskador på nästan allt som är målat, sprucken och borthackad puts på många hus och så vidare. Och mobila larm och övervakningskameror överallt. När jag tänkte efter så vad det så även i Dublin. Det samma gäller taxi. Det har varit en taxibil som varit “fräsh” med svenska mått, alla andra har varit väldigt sunkiga.

Bortsett från en sak som definitivt underhålls väldigt väl: Kyrkorna. Det är fina, välklippta gräsmattor, perfekt asfalt och stenläggning, målning och dekorationer är i utmärkt skick. Landet har ju sina rötter väldigt djupt i den katolska läran, så egentligen är jag inte förvånad. Men det är extrema kontraster milt sagt när det gäller utseendet.

Den romantiska bilden av Irland finns där i bakhuvudet, men då tror jag man måste bort från städerna och ut i byarna för att uppleva det. För här är det rätt sunkigt.