Effektivt

Tid är något jag definitivt inte har slösat med denna helg med allt snickrande som skulle göras. Direkt efter jobbet i fredags så satte jag igång och lade inte ner verktygen förrän den väggen jag hade virke till var klar. Då var klockan 22. Lite sent kanske men det kändes så ofantligt skönt att bli klar med den.

Lördagen så blev det full fart även där. Flytta möbler, riva golv, köra saker till återvinningen, köpa virke till den sista väggen och? Ja, bygga den. Och bli klar med den. Lite tidigare denna gång då jag började lite tidigare. Dock var det en längre vägg men utan dörr så det var bara att mäta, såga och montera. Bara det faktum att jag fått in rätt teknik och gör saker i rätt ordning gör att det går mycket snabbare. Så vid runt sex på kvällen var alla verktyg återställda och jag kunde ta helg.

Allt som allt har det tagit 25 timmar (17 på fredagen till 18 på lördagen) att bygga dessa två väggar. Det har varit hårt och ibland så var jag nära att ge upp och fortsätta dagen efter, men målet att i princip ha en helt ledig söndag lockade för mycket. Och en ledig söndag har jag. Planerar inte att gå ur sängen mer än vad som absolut behövs idag.

Imorgon måndag får jag hjälp av T’s pappa och om inget oväntat händer så kan samtliga väggar isolerade och klädda med skivor. Och då är det bara att sätta igång och spackla och tapetsera.

Fredagens väggbygge

Fredagens väggbygge

Färdiga väggar (mest fredagens bygge som syns)

Färdiga väggar (mest fredagens bygge som syns)

Lördagens bygge.

Lördagens bygge.