5 år har gått

Idag är det fem år sedan det där samtalet som bekräftade att min pappa inte fanns i denna värld. På dagen. Måndagen den 4 Juli 2011. Idag för fem år sedan, kl 14. Något som fortfarande känns och jag är inte helt säker på att det är något som jag någonsin kommer att vara okej med. För hur kan man bli okej med att någon tar sitt eget liv?

Kommer fortfarande ihåg exakt alla detaljer om just den dagen, ner till vad jag åt till lunch. Man skulle kunna tro att detta minne hade bleknat lite efter bara några år men fortfarande så är det lika tydligt som vad jag gjorde för bara fem minuter sedan.

Saknaden blir lite extra stor just i dessa dagar och det blir många tankar om vad som skulle kunna ha varit och var man är just nu. För fem år är ju ändå en lång tid och man har hunnit med en hel del. Bytt jobb två gånger, flyttat fem gånger, köpt både hus samt köpt och sålt två renoverade bostadsrätter under denna tid. Alla saker som jag skulle velat ha med honom på. Speciellt nu när jag har köpt ett hus med allt underhåll som det kräver. Han kanske inte visste allt men kunde ta reda på det eller så körde vi på och listade ut det på vägen.

Frågorna och funderingarna är fortfarande många om varför men de kommer aldrig att bli besvarade. Vilket kanske är den hårdaste delen av minnet av honom.