Falu och tillägg

Falu rödfärg, falukorv, falu gruva. Ibland så slås jag av den plats jag numera bor på och hur mycket av Sveriges historia har koppling till denna del. Det har varit en lång väg med ett antal stopp i hela Sverige och jag hamnade i Dalarna till slut. Långt hemifrån Simrishamn och Skåne. Långt ifrån Luleå där jag kände mig som hemma ett bra tag.

Nu är det Falun som gäller. Och det känns väldigt bra. Det känns som hemma. Väldigt länge sedan jag kände så.

Visst finns det massor kvar att utforska och lära sig om staden men jag hittar redan runt bättre här i Falun än vad jag gjorde i både Hedemora och i Motala. Det jag vill ha från en stad får jag i Falun.

Och pendlingen är inte så bekymrande. Det blir en timme på morgonen i lugn och ro med mitt te och en chans att vakna till lite bra musik. Vägen hem så kan man poppa loss och jag kommer ändå hem i relativt bra tid.

Dock så har jag inte lämnat Hedemora ännu. Kvar är lite smått och gott men framförallt så är det städningen av lägenheten som måste ske. Och jag vill få den gjord så snart det bara går så den kan besiktigas och den lilla känsla av splittring som ändå finns kan försvinna.