Besviken på ICA

Den ICA butik som jag normalt handlar på här i Hedemora går från besvikelse till besvikelse. Mer än ofta så är det något som saknas i sortimentet när man skall handla. Och då pratar jag inte om små specialsaker då butiken inte är stor nog för att ha ett stort utbud av dessa. Utan det är standardvaror som keso, kvarg, yoghurt, konserver och så. Senast idag så fanns det inte Arlas milda kvarg som jag har till mellanmål. Och mjölk är 2 kr dyrare än vilken annan butik som helst.

Om det hade varit en väldigt speciell variant så kan jag förstå det men detta var en normal sak som säljs relativt bra i de flesta butiker.

Sedan kommer ju att de konstant fasar ut bra och billiga varor till förmån för “Ica’s egna varor” som jag ärligt talat inte är imponerad av. Det senaste som försvann var pulled pork från Tulip som var en väldigt bra köttbit. Icas egna variant är en mycket sämre skruen bit, sämre smak på marinaden som kompenseras med bbq sås och ge det ett halvår så är den säkert dyrare än Tulip’s variant.

Så den korta framtid som jag har här i Hedemora lär det bli mer hemköp och väl i Falun så skall jag ta en titt på Willys som enligt uppgift säljer Tulip’s produkter.