Alla blev tokiga

Jag jobbar för mycket. Flextidskontot sjunker inte och det blir bara mer och mer på övertidskontot. Tipset: Jobba mindre. Gå hem tidigare (vilket jag inte kan enligt reglerna), så det enda jag kan göra är ju att komma in senare. Och i tisdags så bestämde jag mig för att ta sovmorgon. Första mötet kvar klockan 9 så då tänkte jag komma in till precis det och inte tidigare.

Vad händer? Jo, när klockan börjar närma sig 9 så börjar telefonen ringa och folk undrar om jag är sjuk, om det hänt något eller är världen på att gå under. Typ. Samma kommentarer fortsätter när jag väl är på jobbet. De har blivit så vana nu efter 1,5 år vid att jag är bland de som är först på plats och alltid där. Aldrig sjuk eller borta av någon indirekt anledning. Ledig ja, men inte borta.

Sedan blev det faktiskt ett väldigt konstruktivt samtal idag angående bemanningen som varit ansträngd de senaste månaderna. Och fortfarande finns inte någon klar plan för våren utan “den kommer” om kanske 2 veckor. Kanske! Efter några repeteringar så trillade poletten ner att vi kan inte bara “hantera det” med befintlig personal utan det behövs mer. Prioriteringar funkar bara för större saker. Det är det lilla som tar död på en.

Så nu blir det att vänta och se om det faktiskt sker något eller vi bara fortsätter i samma hamsterhjul.