Stressar mycket

Det är fortfarande hög press på jobbet och veckan som varit har det varit lite extra stress på toppen av all annan stress. Värst var i tisdags då jag vid ett tillfälle behövde vara på fyra olika platser samtidigt som det rycktes i mig från två håll att täcka andras missar i planeringen. Detta kopplat till att jag inte 100% säkert vet hur det kommer att se ut på avdelningen i vår har nått en nivå så nu börjar jag protestera. Hårt och högt.

Chefen kommer tillbaka på 50% under januari-mars och sedan heltid. Kanske. Jag vet inte då de har sin sjuka son att ta hand om. Det kan ju bli ett antal dagar med vabbande/föräldraledigt. S är fortfarande sjukskriven och även i det bästa fallet så är hon inte tillbaka på mer än 25-50% det närmaste halvåret. Om det ens går. Och hur kommer två halvtider i vår se ut med daglig täckning av arbetsuppgifter och processområde? Massa frågor och än så länge inga svar alls. Och själv ligger jag på gränsen till att bli utbränd. Har dock underbara kollegor som hjälper att hålla undan så det inte tippar över på fel sida och jag ser till att hålla mig borta från jobbet när jag är ledig.

Så på onsdag har vi ett möte om “personalläget” och då blir det ord och inga visor från mig. Det främsta är att ledningen måste bli bättre på att just leda. Något som idag saknas för process och drift tycker jag. Dock skall jag sammanställa så många sakliga argument som jag bara kan, för pajkastning vinner absolut ingen på. Minst av allt jag.