Sydvaranger i Konkurs

Inte helt oväntat så meddelade Sydvaranger Gruve att de gått i konkurs idag. Min första arbetsgivare efter examen där jag slet mitt hår 13-14 timmar per dag de veckorna jag var på plats. Men det var som sagt väntat. Går man back 1,4 miljarder på ett år och omsätter 2,8 miljarder så finns det inte mycket kvar att hämta.

Mest är det de glada minnena från mina två på som får sig en törn, då jag nu inte kan åka tillbaka och titta på mitt gamla kontor, se mig runt med nostalgi i blicken och få tillbaka känslan att man inte har den blekaste aning om vad man sysslar med som helt nyligen examinerad ingenjör. Var ju tillbaka där förra sommaren och tittade till omgivningarna och verket. Utan någon större tanke så släpptes jag in och fick knata runt själv som “besökare”, vilket var väldigt roligt.

Trist för de som nu förlorar sina jobb, men det kommer ju i alla fall inte som en blixt från klar himmel.