Vadå panik?

Kollar på telefonen precis innan jag skall åka hem och ser att jag har ett missat samtal från kommunen och ett meddelande på telefonsvararen. Glädjande tänker jag att hyresvärdens besiktningsman varit och tittat på tapeten och har bestämt sig för hur vi skall gå vidare.

Nope.

Inte alls.

Istället är det från deras rörmokare som säger att det börjat läcka in vatten i ett av hörnen i lägenheten under min och han vill att jag omgående ringer honom. Detta samtal togs emot 10:30. Klockan är nu 14:30. Ringer upp snabbt som bara den och frågar hur det såg ut i min lägenhet. Lite tyst i luren sedan säger han att han inte varit inne och undrar om han får lov att använda huvudnyckeln för att gå in och kolla!

Ursäkta? Nog för att jag gärna vill ge tillstånds, men jag vet att just vattenläckor är en av flera anledningar där hyresvärden inte behöver mitt godkännande att använda huvudnyckeln. Så här tänker jag att det stått och sprutat vatten i min lägenhet i 4 timmar och de väntar på att gå in för att jag har suttit i möte hela dagen.

Säger till dem att gå in snarast med huvudnyckeln och även om jag inte körde för fort hem så gick det bra snabbt.

Som tur var det ingen skada eller läcka i lägenheten som jag kunde se och efter att ha lugnat ner mig och packat träningsväskan så beger jag mig mot gymmet. Vem möter jag i dörren? Jo, rörmokaren. Så efter att han sett att det inte läcker hos mig (efter 5 timmar) och att jag inte avsiktligt häller vatten i hörnet bakom soffan (samtidigt som jag är på jobbet), så tackar han för sig och rullar vidare. Tack för den chocken!