Dagens ord

Sjukskrivning. Det är dagens ord. Inte för mig då utan för ett antal av mina kollegor. Alltid tråkigt när andra blir sjuka eller måste ta ledigt på grund av andra orsaker, men nu börjar det bli lite väl mycket. Då det klassiska svenska sker med att bara dela ut uppgifterna på de som är kvar och inte ersätta (om än tillfälligt) frånvaron. Visst, en månads sjukskrivning kan man ju förstå men när man pratar om 6-18 månader så blir man ju lite less. Kanske är det bara för att jag ser fram emot semestern och räknar nästan ner timmarna som det känns extra hårt. Just att man försöker lämna över inför semestern och bara får mer och mer man “måste” göra på dessa ytterst få dagarna som det är kvar.

Men bara fyra dagar kvar till semestern och sju dagar tills jag tar flyget till London. Har hittat några saker till som jag gärna vill hinna med, men vi får helt enkelt se.

Och på vägen hem var det dagens händelse som skedde. Jag var drygt 5 minuter efter på vägen där detta hände. Detta är alltså vägen jag pendlar till och från Garpenberg varje dag. När jag väl kom förbi olyckan (typ 6 bilar hade redan stannat och hjälpte till) och fram till Hedemora så mötte jag brandbilarna i rondellen.