Värmekollaps

Nog för att jag gillar värme mer än kyla men gårdagens hetta var i överkant även för mig. Vet inte temperaturen men när klockan närmade sig 14 så var jag så pass yr att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Drack mängder med vatten, låg i sängen under takfläkten på maxvarv för att få lite svalka. Fukten tillsammans med värmen gjorde att det i princip inte gick att ha kläder på sig.

Så när det väl blev svalt (närmare 22 tiden på kvällen) så skyndade jag på att göra allt det som skulle ha gjorts under dagen (plantera om blommor, diska och lite andra diverse saker) och jag somnade väl runt 02 tiden. Redan klockan 05 idag så var det för varmt och fuktigt för att ligga kvar i sängen. Fläkten upp på max och jag över på den sida av lägenheten som inte hade solen just då.

Då bestämde jag mig. Nog är nog. Satte mig i bilen för att vara på plats på Elgiganten när de öppnade dörrarna för att köpa en portabel AC. Betalade och körde direkt hem igen. Var inte i Borlänge mer än 10 minuter. Visst, den var inte billig (4000 kr) men den fungerar perfekt och nu är det relativt svalt i vardagsrummet i alla fall. Måste ha den där då slangen för varmluften som skall ut inte räcker längre. Kommer på måndag att skaffa en sådan så jag kan ställa kylaren i mitten av lägenheten.

Min livlina i värmen

Min livlina i värmen