Igång och bakar

Helt ledig dag som man inte planerat med. Ja, vad gör man då? Först det vanliga. Sen frukost i soffan, slappa lite, ett pass på gymmet (gick upp i vikter på tre övningar och skall öka nästa gång på ytterligare två kanske tre). Men då är klockan bara strax efter 10, så vad skall man göra med resten av dagen?

Fick en fix ide att baka muffins, fast denna gång göra det helt mjölkfritt och få testa havremjölk och hur mjölkfritt smör beter sig i bakningen. Med bestämda steg bar det av mot affären och under eftermiddagen har jag testat baka två omgångar med muffins. Först den klassiska med banan som blev okej. Ytterst svag smak av banan, så det behövs mer smaksättare (alltså fler bananer) för att få det att bli riktigt bra.

Den andra som jag har lagt in bilder på nedan är en rabarber, hallon och vit choklad muffins. Och dessa blev riktigt bra. Märkte när jag gjorde den första omgången att de inte “jäste” på samma sätt som de med mjölk så jag gjorde denna batch i två omgångar. En som gräddades på normal temperatur och en som var lite högre. Man kan lugnt säga att den högre temperaturen gjorde det väldigt bra och de blev långt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Tyvärr är de lite tråkiga i färgen, men det är sådan man kan fixa med glasyr eller någon vit chokladbaserad topping som inte är för tung.

Smeten i formar

Smeten i formar

Och resultatet

Och resultatet

Så vad skall jag göra med dessa? De får åka med till jobbet på måndag, för nu skall jag se till så det börjar hända något på vågen också med min träning.