Ute på tur

Efter att ha vilat upp mig nu i bra många dagar så kände jag att en tur till Ystad skulle vara roligt. Det som finns i Simrishamn har inte förändrats sedan många många år, och det var ett tag sedan jag var i Ystad. Så efter lunchen bar det av. Inte för att det var massa nytt där heller, men några små butiker var det roligt att titta in i. Så ingen shoppingrunda som sådan utan mer en titta runt och se vad som är vad.

Ystad har precis som Simrishamn väldigt unik arkitektur. Simrishamn är det stenhus som dominerar. I Ystad är det antingen korsvirke eller gigantiska 3-4 våningshus i putsad sten. Och de har faktiskt en sak som jag är imponerad över. Ett snyggt parkeringshus. Normalt är detta betongbunkrar utan dess like, men med lite inspiration kan man få dem att se ut så här.

Parkeringshus

Parkeringshus

Visst, det är slitet och har ett antal år på nacken. Men i jämförelse är det fortfarande det snyggaste jag har sett.

Imorgon är dock semestern här i söder slut och jag skall köra upp till Dalarna igen. Verkar bli okej väder att köra även om det hade varit trevligare med lite mer sol än vad de där som ljuger om vädret.