Frukta mig

För nu har jag krafter som jag inte hade när jag vaknade.

Det har varit utbildning i “heta arbeten”, vilket enkelt förklarat är arbeten utanför en verkstad där man använder saker som alstrar värme. Som svets, skärverktyg med acetylen, rondell mm. En dag med utbildning och ett litet prov i slutet och nu får jag de närmaste 5 åren godkänna dessa typer av arbeten. Det mest bisarra? Det inkluderar asfaltsläggning på tak som jag kan absolut noll om. Men jag får skriva tillstånd för det. Och jag kan varken svetsa eller använda skärverktyg. En rondell skulle jag nog kunna hantera men allt som inkluderar gas eller liknande är väldigt farliga saker som jag nog inte skall vara i närheten av.

Nu är det ju så att jag inte kommer att behöva skriva några tillstånd utan alla får gå denna hela 3 timmar längre utbildning i stället för en enklare brandskyddsutbildning som annars skulle vara obligatorisk istället. Lite extra tid och en massa mer information om säkerhet är ju en rätt bra sak. Jag har i alla fall lite mer koll nu än vad jag hade tidigare och kan ju stoppa arbete om jag tycker att det ser farligt ut med lite mer befogenhet.

I övrigt. Dag 3 utan vattenkokare. Värsta abstinensen har lagt sig. Det kommer att bli en dag 4 också. Just FYI.

Men sen får jag förhoppningsvis ett glatt sms från elon att min nya vattenkokare har kommit (det är inte en så stor butik de har här i Hedemora så allt måste nästan beställas).