Igång med besked

Efter en relativt lugn dag på jobbet så gav jag mig av mot gymmet och hoppade upp på löpbandet. Till min förvåning så klarade jag att springa de 5 km som jag brukar utan att det gjorde ont någonstans eller att jag för den delen blev fruktansvärt trött. Hade lätt kunnat träna något mera (inte löpning) men jag ville inte pressa mig för långt. På torsdag skall jag få mitt första styrkepass av min PT, så då blir det att träna ordentligt.

Tror anledningen till att jag klarade dagens pass så väl som jag ändå gjorde är att jag har gått ner en hel del i vikt. Jämfört med var jag var för två år sedan så är det -20 kg ungefär, och jag fortsätter att gå ner för varje dag som går nästan. Regelbundet jobb som jag trivs på, mindre portioner och nu träningen kommer förhoppningsvis göra att jag når mitt mål på 95 kg till jul. Nu ligger jag på 107 kg, så det är en bit att gå men inte helt omöjlig.

Så länge jag inte till 100% lyder min PT’s råd som vill att jag skall äta mera. Tänkte hålla denna portionsstorlek som jag har då jag känner att det funkar bra, men testar nu att ersätta kvällsmaten som var tre mackor med leverpastej och tar istället ett ägg och en burk makril i tomatsås. Detta för att få i mig protein och mindre mängd kolhydrater. Får se hur det utvecklar sig och hur väl det funkar.

På lördag får vi se vad resultatet är. Skall börja väga mig på min Wii platta igen lite mer regelbundet.