Midsommar

Midsommar firades genom att hoppa i bilen väldigt tidigt på fredag morgon och köra de 70 milen ner till Simrishamn. Något som tog runt 8,5 timmar med pauser och bensträckare. Väldigt trevligt att vara hemma igen även om jag till stor del sov när jag väl var nere. Men lite vaken tid och framförallt så hjälpte jag till med att få en kudde sydd. Huvuddelen av arbetet lade jag dock ut på en numera permanent statligt anställd mamma. Och jag blev väldigt nöjd med resultatet.

Nyaste sittkudden

Nyaste sittkudden

Den passar in väldigt väl. Kvar är bara arbetet att rusta upp den förvaring som den ligger på så att den blir säker och tål att sitta på.

Vägen upp körde jag på söndagen, som är den stora hemvändardagen från midsommarfirandet. Och strategiskt (eller hur man nu vill se det) valde jag att köra över Örebro. Något jag fick ångra rätt snabbt. Köerna och trafiken var hemsk. Inte mindre än 4 olyckor passerade jag på E18, varav en hände bara 10-20 bilar framför mig strax utanför Västerås. Och väl i Västerås blev det att sitta i en bilkö i närmare 40 minuter innan jag kunde svänga av mot Hedemora igen.

Så jag har uppmanat kollegerna på jobbet att om jag får för mig att köra hem igen över midsommar (eller annan storhelg) och inte tar ledigt dagen efter (för att köra då) så är de fria att så till mig med VWR katalogen för att påminna mig om söndagen som varit. Just VWR katalogen är en beställningskatalog som lite större än ett A4 och väger drygt 8 kg. Som typ 3 st Calculus för de ingenjörer som behöver en referens.

Introduktionerna på jobbet börjar dra mot sitt slut och jag har inte mindre än 4 st inbokade de sista dagarna denna vecka. Inte så mycket för att det passade bäst utan för att nästa vecka börjar många sin semester. Så det kommer att bli sååååå roligt…