Nyår på mitt sätt

Det är kanske inte den livligaste av alla nyårsfiranden jag har upplevt, men det är ett som passar mig just för tillfället. Lite spel, lite film (Die Hard), lite serier (Andromeda) och absolut inga krav. Jag slog på stort och sov hela vägen till kl 08 denna nyårsafton också, så just för tillfället är jag helnöjd och avslappnad.

Bäst av allt är att jag har kommit igång med vad jag skall göra nu när renoveringen är klar och det kliar i fingrarna. Uppgradera servrar. Det har varit ett litet spritt fält med operativsystem och programvara, så planen är att sammanföra alla dessa och göra dem så enkla det bara går att underhålla. Framförallt så skall jag renodla dem så mycket det bara går och ta bort alla de”utvecklingsmiljöer” som jag har lite överallt. Det finns lättare sätt att hantera dessa genom att virtualisera dessa lokalt. En stor puck är även backup på alla sätt och vis. Första steget är att vänta på FreeBSD 10.0 som är färdigt att släppas nu i dagarna och sedan under våren fixa till allt, vilket kommer att innebära en roadtrip till Luleå.

En liten bonus som jag kan tillbringa tid med under Januari är kurs nummer 2 i statistik och då specifik i R, som är ett “programmeringsspråk” för just statistik analys.

Men då det är nyår så vill jag hälsa alla som läser denna bloggen ett gott nytt år.