Min julklapp

När jag får frågan om vad jag önskar mig i julklapp, så har jag bara ett svar. Att jag inte önskar mig något.

Inte för att det inte finns saker jag vill ha, men skillnaden mellan vill ha och behöver är i min värld väldigt stor. Med tre flyttar inom ett relativt kort tidsspann så har jag kommit fram till att jag helt enkelt har för mycket saker. Saker som fortfarande ligger i flyttlådor eller inpackade med en väldigt liten chans att bli använda de närmaste 4-5 åren. Så min julklapp till mig själv är att ta mig i kragen och börja göra av med saker som jag inte använder eller för den delen är trasiga. “Bra att ha” är tre ord jag inte skall använda något mera.

Åkturen till återvinningen idag var ett första steg. Nu i eftermiddag tänkte jag hämta en sopsäck och packa ner alla kläder som jag inte använder (men är i bra skick) för att skänka bort och en sopsäck med kläder som är trasiga och skall slängas. Sedan skall hyllor som jag inte använder ut på blocket tillsammans med porslin och lite annat smått och gott.

Vilket leder mig vidare till mitt nyårslöfte (typ…). Under 2014 skall jag försöka ha negativ konsumtion. Köper jag en ny sak skall en gammal bort och helst skall mer än en sak bort. Här blir det inte absolut likhet i värde eller storlek, men något jag skall göra. Ibland så drömmer jag tillbaka till min tvåa i Luleå och även mitt korridorrum där hela äventyret hemifrån Simrishamn började att jag var mer nöjd med det lilla och enkla och inte så som jag har bygg till mig de senaste åren.

På väggen i mitt sovrum hänger en tavla med ett citat som tillskrivs Mahatma Gandhi:

Live simply, that other may simply live

Något att sträva efter under 2014.