Första advent

Det blev en något plågsam första advent. Smärtan kom från gårdagen.

Min “avdelning” (ett litet svårt begrepp) var och såg Julpartaj på Lerbäcks teatern i metropolen Lerbäck. Det var mat och teater som stod på schemat. Tyvärr är jag inte förtjust i lokalteater, delvis för att de oftast har mängder med lokala referenser och är riktade till en äldre publik. Inte för att jag är ung direkt. Maten var utmärkt och det var väldigt länge sedan jag åt en så pass god tre-rätters middag med förrätt med blandade julfavoriter. Huvudrätten var en renfile med potatis och en bit korv av björnkött. Efterrätten en  saffransbrûlée. Väldigt gott. Som jag misstänkte var teaterdelen inte en favorit. Skådespelarna var extremt bra och sångerna väldigt trevliga, men fortfarande inte något jag tycker om.

Det som tyvärr hände, och alltid händer när jag sitter på hårda stolar i 4 timmar i sträck, är att jag fick ont i nedre delen av ryggen efter lite mer än 2. Jag härdade ut men söndagsmorgonen börjades med två panodil och långsamma rörelser för att bli av med smärtan. Vilket tog större delen av dagen. Men nu är jag relativt okej igen och laddad inför resan till Luleå.

Under tiden som jag arbetade ut smärtan i ryggen så skrev jag klart en rapport (tacka gudarna för mitt höj och sänkbara skrivbord), påbörjade två nya rapporter som jag skall försöka skriva klart nu i veckan och gjorde lite artikelvård för lagervaror till labbet. Det känns faktiskt som att jag är ikapp nu och redo för december månads väntade kaos. Som förhoppningsvis innebär att jag kan återgå till normala arbetstider igen och slutföra inredandet av hall, sovrum och vardagsrum.