Hektisk vecka

Då var äntligen helgen här och jag kan “slappna av”. Och med “slappna av” menar jag sitta hela helgen och skriva rapporter och göra beräkningar. Så en jobbhelg i stort sett, men hemma. Dock skall jag ta en liten avstickare till Linköping/Mjölby nu på morgonen för att beställa mitt soffbord som inte fanns i lager och köpa gångjärn som jag inte hann med i torsdags.

För i torsdags var jag på besök i Garpenberg och pratade filter med en av deras produktionsingenjörer och tittade runt lite allmänt. Jag fick även chansen att titta på deras splitter nya anrikningsverk och även om bibeln säger att du inte skall ha begär till din nästas hus (eller anrikningsverk) så har jag ett begär efter detta anrikningsverket. Ett tag där så ville jag inte släppa den väldigt rena och noggrant designade filteravdelningen, men det var en arbetsdag på fredagen och 3 timmar att köra hem. Det jag hann med på vägen hem, och då med ungefär 5 sekunders marginal innan stängning, var att hämta den takfläkt jag hade beställt. Det var en dyr sak, men passade perfekt till sovrummet och ytterligare en sommar utan fläkt vill jag inte uppleva.

På tal om att köra så har jag genom noggranna experiment det senaste året kommit fram till det med avskyvärda och förargliga beteende man kan göra på väg 50. Och då speciellt på 70 sträckorna. Detta är att hålla just 70 km/h på dessa sträckor och inte minst 80 eller gärna 100. Som innebär ett antal pallbromsningar inför de 4 fartkameror som finns på samma sträcka. Det är lastbilar som ligger med max 2 meters avstånd, bilar och lastbilar som “manar på” med helljusen och rena vansinnesomkörningar. Av lastbilar! För dessa 13 km är väldigt viktiga av någon anledning. Inte för att jag stressas av det. Farthållaren sätts på 70 och därmed basta.