Nätverket börjar ta form

Efter mycket velande och en hel del huvudkliande så börjar nu en av de två centrala nätverksstationerna ta form. Uttaget ner till vardagsrummet är klart och idag kom switchen jag behövde för att montera klart i arbetsrummet. Kvar att göra är nya patchkablar så jag får GBit nätverk, och saker för det har jag hemma. Så ett litet lätt arbete för morgondagen. Så här ser det ut innan jag har satt fast skåpet som skall stå framför.

Inkommande nätverksröra

Inkommande nätverksröra

Det enda som på riktigt är inkopplat nu är kabeln ner till Telia boxen för TV, som inte har varit igång sedan många månader tillbaka. Tror det var i April som jag demonterade kabeln inför renoveringen, så det har varit ett bra tag utan det som kan kallas för underhållning via televisonen. Har inte saknat det ett dugg. Nu måste jag bara hitta bra pianogångjärn och “hållare” så att luckan inte trillar i golvet, men min förhoppning är att jag på söndag kan lägga denna bit bakom mig och därmed fokusera på “datorskåpet” på nedervåningen. För det blir lite mer komplicerat att bygga.