Nu ger jag upp

Efter att ha laddat mitt reservbatteri till min kamera på jobbet så blev det ungefär 2 timmar med testande och undersökande för att få denna väldigt dyra metallklump att fungera. Tyvärr misslyckades jag totalt och även med ett fulladdat batteri lyckades jag bara ta 4-5 bra bilder i fokus. Och då pratar vi inte om svåra bilder, utan i kontorsmiljö med bra ljus. Totalt omöjligt för den att fokusera, och även om det ibland vill fungera så gör detta saken ännu värre. För vem vill klättra in i t.ex. en kvarn (som inte är det lättaste) med en kamera som kanske inte fungerar när man väl är på plats.

Så jag har, motvilligt, accepterat att detta är en brevvikt utan något som helst värde. Vilket tar emot då jag spenderade ungefär lika mycket på min Nikon D3200 som är en riktig systemkamera och inte en kompaktkamera som Olympus TG-1. För så här svårt skall det inte vara med en kompaktkamera.

4 comments

Skip to comment form

  • Mikael on October 29, 2013 at 12:56

  Vilken kamera är det som är problematisk och vad är felet?

  Känns riktigt tragiskt.

  • Linus on October 29, 2013 at 16:07
   Author

  Det är min Olympus TG-1 helt vatten och dammtäta kompaktkamera som aldrig riktigt har fungerat. Problemet är att autofokusen (den enda fokusen egentligen) inte fungerar och att den i 50% av fallen inte ens startar trots att batteriet är fullt. Och bara rör man zoomen (optisk) så kan man glömma fokus överhuvudtaget. Så det är en kamera som tar suddiga bilder. Inte direkt användbart.

  Dessutom har den redan efter 6 månader ersatts av TG-2, så jag misstänker att hela TG-1 serien var ett “måndagsexemplar”.

  • Mikael on October 29, 2013 at 19:48

  Oh, då är det väl nästan läge att lämna tillbaka den och begära igen pengarna då den inte fungerar. Det är ju ett konstruktionsfel på den.

  • Linus on October 30, 2013 at 16:53
   Author

  “Debatten” jag har haft med mig själv är om jag skall skicka in den för garantikoll som kan kosta 1.000 kr + frakt eller som sagt begära pengarna tillbaka och köpa en annan. Dock har jag inte hittat någon annan som skulle fungera bra i arbetet. Så imorgon tar jag chansen och skickar in den och hoppas att jag slipper de där 1.000 kronorna och får en fungerande kamera.

Comments have been disabled.