Dagens intelligensbefrielse

Västerås förra veckan och Stockholm denna vecka. Ytterligare en kurs skall tas och nu väntar jag bara på att sömnen skall komma. Inte så farligt mycket väntande blir det nog innan jag skall upp i rusningstrafiken och kämpa med de övriga stockholmarna i tunnelbanan.

När jag nu ikväll stod och väntade på tåget så hörde jag dagens mest intelligensbefriade mening. En tjej med en lagom stor resväska kom till trappan där det endast fanns en rulltrappa och denna gick uppåt säger högt: “Men hur skall jag ta mig ner???”. Nyckelordet i den meningen var trappan. Kanske bära ner väskan i den normala trappan? Flytta den steg för steg i den normala trappan? Eller ta hissen som är 4 meter till vänster om dig? Oavsett så gjorde det helt klart väntan värt det, att någon kan bli så paff och inte se en lösning när det inte finns en rulltrappa som går ner.

Väntan var nämligen ute i “förorterna” där jag hälsat på L&M under eftermiddagen då jag anlände med det tidiga tåget till centralstation. Alltid kul att träffas med precis lagom mycket skitsnack.