Gör om, gör rätt

Ett samtal med Ikea resulterade i att de konsoler jag väntat på nu har ett “leveransdatum” som är den 2:a december. Det är inte ett produktionsproblem utan ett produktproblem om man på 9 månader inte kan få fram en fungerande design. Så vad gör man? För min del så har jag i alla fall fått möjligheten att få tillbaka pengarna för de delar jag redan köpt, då jag definitivt måste göra om de hyllor som var planerade längst in. Extremt störigt att när man hittar en perfekt lösning så faller en viktig del bort.

Just ikväll så lutar det mot att ersätta den innersta delen (en skena) med två normala vita skenor och konsoler. Och med standard vita melamin hyllplan. Inte den snyggaste lösningen, men en väl beprövad sådan. Resten kommer jag att behålla för de alternativ som finns kostar antingen multum eller har samma begränsningar som Ikea’s variant men ser sju resor värre ut. Får bli lite mera funderande under veckan som kommer.

Vad som dock har skett är att allt är förberett tills imorgon för att sätta samtliga golvlister på plats i hela huset och även göra klart de små fönsterna i köket. Då kan jag på allvar sätta igång och inreda. Skall bli så skönt när det är klart och sågdamm är ett minne blott.