På resande fot

Då sitter man i Västerås på hotellet och väntar på första dagen på utbildningen. Har i princip varit vaken sedan kl 5 och bara väntat på att frukosten skulle börja serveras, men har fått en hel del gjort under den tiden. Vilket är den lilla nackdelen (eller fördelen hur man nu vill se det) med att normalt vakna kl 04:15 och starta dagen när man är hemma. Det är tre dagar med utbildning i ABB’s styrsystem som jag skall genomgå för att dels kunna vara behjälplig vid förändringar och “enkla problem”, men fram till nästa sommar kommer mycket av det jag skall göra på ett eller annat sätt hamna i systemet.

Gårdagen började dock på ett väldigt dåligt sätt. En av våra operatörer hade gått bort över helgen, vilket satte en dov stämning på hela arbetsplatsen under dagen. Tyvärr kan man ju i dessa lägen inte mer än att stanna upp för en kort stund för att sedan fortsätta det arbete som måste göras.