Varde ljus

Ikväll tog jag åter tag i denna renovering som jag av någon outgrundlig anledning påbörjade för några månader sedan. Köket skall fixas och först på listan stod bänkbelysningen som jag saknat väldigt mycket.

Bänkbelysningen på plats.

Bänkbelysningen på plats.

Var väldigt osäker på om ljuset skulle räcka, och nu när de väl är monterade så var det faktiskt bättre än vad jag trodde. Inte jättebra, men bättre. Det är lite dovt, men det verkliga testet kommer först i vinter när det blir riktigt mörkt ute. En enhet till skall köpas för att kopplas på till höger om diskhon, så det blir jämnt över hela bänken. Den största fördelen är att dessa lampor har en touchknapp för att tändas och släckas samt det går att “dimma” dem till bara halva styrkan. Vilket även gör att de inte kräver en extra strömbrytare monterad på ett relativt dåligt ställe. Nackdelen är att det blev fem gånger dyrare än vad jag hade tänkt mig.