Problem och lösningar

Renoveringen har saktat av lite nu kan man säga. Kakellisten åkte upp och tre lådor med porslin förflyttades från flyttkartonger till lådor. Men sen har inte mycket mer hänt. Måste få till dygnsrytmen lite bättre innan jag kan ge mig på avancerade saker på kvällarna då jag vet att jag måste gå och lägga mig men tokgäspande med ögonen i kors sitter och tänker: “jag är inte trött”. Just det. Inte alls… Men det börjar kännas bättre och imorgon blir det att hämta de där meterna med dörrfoder för att sätta fart i helgen.

Ett “problem” med att renovera på sommaren är att många butiker tar just sommaren i akt att byta ut varor (eller låta dem utgå), så de där sakerna (lampor i mitt fall) som man tänkt köpa har plötsligt utgått eller ersatts av en variant som jag inte vill ha. Verkliga I-lands problem alltså. Så nu funderar jag på hur jag vill ha belysningen i köket för de totat 5 olika armaturer som jag har kunnat tänka mig har utgått. Typ den 1 Juli. Lätt är det inte, och jag märker på kvällarna när det skall diskas att det är mörkt under överskåpen. Blir att surfa runt ännu mera, men mer troligt är att det behöver bli en tripp till Linköping för att titta runt i butikerna vad som finns och vilket ljus de ger.