Återbyggnad på gång

Efter flera dagar där “inget” händer med renoveringen så har det nu äntligen tagit fart så man ser att något händer. Efter en snabb sväng med rollern för en andra omgång med grå färg och snabbt sandpapprat ner spackel samt täcka det med ett lager färg så var jag redo att påbörja golvläggningen. Jag lägger två underlag innan golvet. Dels en XPS plast som främst är isolerande men även jämnar ut en hel del nivåskillnader. Sedan är det foam som vanligt och på det golvet.

Och just golvet var en positiv överraskning jämfört med det golv jag lade i Luleå från Byggmax. Rent kvalitetsmässigt så är det en massiv skillnad på de två, speciellt med endast 50 kr/kvm skillnad i pris. Det har inga “kvistar” och är ofantligt lätt att lägga ensam. När jag väl kom igång så var det faktiskt lättare än att lägga laminatgolvet på ovanvåningen. Imorgon blir det att bygga klart bänkskåpen och förankra dessa i väggarna. Sen kommer det svåraste momentet: bänkskivorna.

En annan lättnad skedde även idag då jag sålde den sista “gamla” delen från köket och därmed är jag av med kyl, frys, diskmaskin, spis, byråar samt säng och madrass. Känns väldigt skönt att nu bara behöva fokusera på vad jag skall bygga och som kommer att vara kvar.

Golvet delvis lagt och påbörjat bygget av köket.

Golvet delvis lagt och påbörjat bygget av köket.