Spackel och mera spackel

Så hela köket är rivet, fläktkåpan nedmonterad och allt kakel borthackat. Kvar var kakellimmet som satt som berget och efter att ha hackat i en timme utan några större resultat tog jag beslutet att bredspackla över allt. Vilket jag ändå var tvungen att göra på gipsväggen. Resultatet av detta kan ses på bilden.

Bredspacklat med ett sår

Bredspacklat med ett sår

Som det kan ses precis under värmeväxlaren så går det ett gigantiskt diagonalt “sår” i väggen. Detta är från en tidigare installation och var en av de största anledningarna till att jag valde att bredspackla allt. Innan jag började ta ner kaklet så trodde jag (eller hoppades på) att det endast skulle vara en liten grop. Detta hål kommer att kräva hela morgondagen på sig att torka och spacklas om igen innan det går att börja lägga golv. Får bara hoppas att det är ordentligt torrt imorgon för omgång nr 2.